zielone szkoły

Ośrodek Wypoczynkowy „NIAGARA” znajdujący się w Międzybrodziu Żywieckim u stóp słynnej góry Żar i w bliskiej odległości od Jeziora Międzybrodzkiego dysponuje infrastrukturą idealną do organizacji obozów oraz kolonii. Posiada wszelkie niezbędne zgłoszenia i zezwolenia uprawniające do prowadzenia zajęć sportowych.

Baza noclegowa rozlokowana jest w dwóch budynkach oraz w dwóch kategoriach cenowych. W budynku głównym mieszczą się dwu-, trzy- i czteropokojowe pokoje oraz apartamenty.

 

Doba noclegowa dla młodzieży wynosi:

  • 75 zł/os. dla grup przedszkolnych;
  • 90 zł/os. dla dzieci ze szkoły podstawowej;
  • 100 zł/os. dla młodzieży ze szkoły ponadpodstawowej.

Cena zawiera nocleg oraz 3 posiłki dziennie. 1 opiekun na 20 uczestników gratis!

 

 

W kosztach pobytu oferujemy bezpłatnie:

  • ping-pong;
  • salkę gimnastyczną;
  • sale taneczne;
  • dyskoteki;
  • basen letni;
  • boisko do siatkówki plażowej;
  • plac zabaw.

 

Za dodatkową opłatą w ofercie znajdują się również:

  • bilard;
  • piłkarzyki;
  • rzutki;
  • siłownia;
  • orlik;
  • sala gimnastyczna;
  • hala sportowa;
  • dwa boiska trawiaste do piłki nożnej;
  • sauna rzymsko-fińska;
  • kabina parowa biczy szkockich;
  • wanna z hydromasażem.

Okolice ośrodka to znakomite miejsce do spędzenia czasu w sposób aktywny. Tuż u stóp góry Żar, kilkaset metrów od Jeziora Międzybrodzkiego i w niedalekiej odległości od słynnych ośrodków, takich jak Szczyrk czy Wisła, na dzieci, młodzież i opiekunów czeka moc atrakcji, zarówno przyrodniczych, jak i kulturalnych, które rozbudzą ciekawość, rozwiną pasje, a przede wszystkim zagwarantują wspaniałą zabawę!

Czytaj więcej o okolicach.

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE I

Stół szwedzki: parówki na gorąco, płatki z mlekiem, trzy rodzaje wędlin, jajka z majonezem, krem czekoladowy, pasztety, pomidor, sałatka, dżemy, masło, ser biały, zielona sałata, twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo, kawa, herbata (termos).

 

ŚNIADANIE II

Stół szwedzki: jajecznica na maśle, płatki z mlekiem, trzy rodzaje wędlin, jajka z majonezem, pomidor, sałatka, dżemy, masło, ser biały, zielona sałata, pieczywo, kawa, herbata (termos).

 

OBIAD I

  • krupnik;
  • filet drobiowy, ziemniaczki, kapusta pekińska;
  • kompot wieloowocowy.

OBIAD II

  • rosół z makaronem;
  • kotlet schabowy, sałatka, ziemniaczki z koperkiem;
  • kompot wieloowocowy.

OBIAD III

  • barszcz czerwony zabielany z ziemniakami;
  • pulpeciki w sosie koperkowym, ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty;
  • kompot wieloowocowy.

OBIAD IV

  • zupa ogórkowa z ryżem;
  • „czikeny”, ziemniaczki, surówka z marchewki;
  • kompot wieloowocowy.

OBIAD V

  • zupa cebulowa z grzankami;
  • udko pieczone, ziemniaczki, surówka z kapusty włoskiej;
  • kompot wieloowocowy.

OBIAD VI

  • żurek z ziemniaczkami;
  • gołąbki z ryżem;
  • kompot wieloowocowy.

OBIAD VII

  • kapuśniaczek z ziemniaczkami;
  • spaghetti;
  • kompot wieloowocowy.

KOLACJA

Stół szwedzki: wędliny, ser żółty, pomidor, sałatka, pasztety, dżemy, masło, pikle, jajko, masło

czekoladowe, ser biały, zielona sałata, herbata (termos), pieczywo.

DANIE NA CIEPŁO I: ziemniaczana zapiekanka.

DANIE NA CIEPŁO II: makaron z musem owocowym

DANIE NA CIEPŁO III: bigos

DANIE NA CIEPŁO IV: pizza makaronowa

DANIE NA CIEPŁO V: racuchy z jabłkami

DANIE NA CIEPŁO VI: naleśniki z serem