Komunie

Pierwsza Komunia Święta to wyjątkowe wydarzenie dla dziecka oraz jego najbliższych. Często z tej okazji zjeżdżają się krewni, którzy bardzo rzadko, z racji odległości, widują się z rodziną młodego człowieka biorącego po raz pierwszy udział w sakramencie eucharystii.

 

W naszej kulturze tak istotne wydarzenie przyjęło się świętować. Część osób decyduje się na rodzinny obiad w warunkach domowych, choć znacznie więcej rodzin, chcąc zaoszczędzić sobie dodatkowych obowiązków oraz nierzadko stresów, stawia na zewnętrzne firmy specjalizujące się w organizacji przyjęć. Ponadto nie każdy może sobie pozwolić na zaproszenie dużej ilości osób do własnego domu, a widmo sprzątania po większej imprezie raczej odstrasza niż zachęca do urządzania tego typu wydarzeń we własnych czterech kątach. W końcu Pierwsza Komunia Święta to święto dla wszystkich, dlatego warto powierzyć jej organizację osobom, które zajmują się tym zawodowo.

 

KOMUNIA W OŚRODKU „NIAGARA”

Spotkanie rodzinne z okazji Pierwszej Komunii Świętej w ośrodku „NIAGARA” to przede wszystkim spokój dla rodziców oraz gwarancja spędzenia mile czasu w bliskim gronie. Dzieci natomiast nie będą się u nas nudzić, ponieważ na terenie naszego obiektu znajduje mnóstwo atrakcji, z których można skorzystać bezpłatnie.

 

Jesteśmy gotowi zorganizować uroczystość dopasowaną do Państwa oczekiwań. Z przyjemnością dostosujemy dekorację sali oraz menu do Państwa potrzeb. Nasze potrawy przygotowujemy ze świeżych, naturalnych składników od lokalnych dostawców. Oferujemy także pyszne posiłki wegetariańskie. Możemy się także dopasować do wymogów związanych np. z dietą zalecaną przez lekarza lub wynikającą z przekonań etycznych.

 

Menu komunijne

 

Propozycja I

130 zł/os.

Obiad:

  • rosół z makaronem;
  • kotlet schabowy;
  • kotlet de volaille;
  • pieczeń wieprzowa w sosie własnym;
  • ziemniaki z wody polane masełkiem klarowanym i koperkiem kluski śląskie;
  • zestaw surówek (mizeria, sałata zielona ze śmietaną, buraczki, surówka z kapusty pekińskiej – do wyboru);
  • kompot wieloowocowy.

Deser:

  • lody z bitą śmietaną i owocami lub galaretka z owocami.

Danie ciepłe I:

  • „czikeny” (fileciki w płatkach) z sosem czosnkowym, frytki, surówka z białej kapusty.

Danie ciepłe II:

  • bogracz z kluseczkami.

Zimna płyta:

  • deska wędlin swojskich;
  • deska serów;
  • sałatka grecka;
  • sałatka z kurczaka;
  • schab w galarecie;
  • bukiet warzyw;
  • saszetki z łososia;
  • koreczki śledziowe;
  • owoce;
  • sałatka owocowa.

Napoje:

  • 0,5 l /os., kawa i herbata.

 

Propozycja II

165 zł/os.

Obiad:

  • krem z brokułów z groszkiem ptysiowym;
  • kurczak pieczony w sosie;
  • własnym filet drobiowy w płatkach;
  • indyk zapiekany;
  • ziemniaki puree z koperkiem;
  • kluski śląskie
  • zestaw surówek (buraczki, surówka z marchewki selera, kapusty białej, mizeria – do wyboru);
  • kompot wieloowocowy.

Deser:

  • lody z bita śmietaną i owocami lub galaretka z owocami.

Ciepłe danie I

  • kotlet de volaille, dufinki, surówka z kapusty pekińskiej.

Ciepłe danie II

  • polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym kluski śląskie sałatka z kapusty czerwonej.

Zimna płyta:

  • deska wędlin swojskich;
  • deska serów;
  • deska mięs pieczonych;
  • sałatka „Niagara”;
  • sałatka jarzynowa;
  • sałatka z sałaty lodowej;
  • tymbaliki;
  • śledź w śmietanie/oleju;
  • bukiet warzyw;
  • ryba po grecku;
  • roladki z łososia;
  • owoce;
  • sałatka owocowa.

Napoje:

  • 0,5 l / os., kawa i herbata.

 

Propozycja III

145 zł/os.

Obiad:

  • rosół z makaronem;
  • filet drobiowy nadziewany szparagami;
  • schab po królewsku w sosie własnym;
  • udko pieczone;
  • ziemniaki z wody polane masełkiem klarowanym z koperkiem;
  • kluski śląskie;
  • zestaw surówek (surówka z pory, selera, mizeria, surówka z kapusty czerwonej – do wyboru).

Deser:

  • lody z bita śmietaną i owocami lub galaretka z owocami.

Ciepłe danie I:

  • rolada wieprzowa;
  • pączki ziemniaczane;
  • surówka z marchewki, buraczki.

Ciepłe danie II:

  • barszczyk czerwony z pasztecikiem.

Zimna płyta:

  • deska wędlin swojskich;
  • deska serów;
  • deska mięs pieczonych;
  • sałatka z pieczarek, sałatka grecka, sałatka z groszkiem;
  • śledzie w śmietanie/oleju, śledź po japońsku;
  • golonko w galarecie (tymbaliki);
  • bukiet warzyw;
  • łosoś wędzony z konfiturą z cebuli;
  • owoce;
  • sałatka owocowa.

Napoje:

  • 0,5 l /os., kawa i herbata.

 

W ośrodku „NIAGARA” znajdują się następujące sale:

  • sala (16m x 12m) przygotowanej w zależności od potrzeb na 100–200 osób z nagłośnieniem;
  • sala (7m x 6m);
  • sala kominkowej (11m x 6m);
  • sala (8m x 12m).