Wesela
WESELE W GÓRACH
Ślub oraz wesele to jedne z najważniejszych wydarzeń w życiu człowieka. Każda młoda para oczekuje, że ten dzień i ta noc będą wyjątkowe. Położenie naszego ośrodka, jego infrastruktura, obsługa oraz świeże i smaczne menu zapewniają zarówno nowożeńcom, jak i gościom moc wrażeń.
W przepięknej okolicy warto zrobić sesję zdjęciową. Można wjechać na szczyt góry Żar, skąd rozpościera się panorama Beskidów. Dodatkowo młoda para może wyruszyć w rejs po Jeziorze Żywieckim, co także jest doskonałą okazją do uwiecznienia tych niezapomnianych chwil na przepięknych fotografiach.
Nasza nowo wyremontowana część hotelowa obejmuje pokoje dwuosobowe, segmenty (2+2) z pełnym węzłem sanitarnym oraz apartamenty.
Goście mogą skorzystać z:
- sali (16m x 12m) przygotowanej w zależności od potrzeb na 100–200 osób z nagłośnieniem;
- sali restauracyjnej przygotowanej w zależności od potrzeb na 100–200 osób z nagłośnieniem;
- sali (7m x 6m);
- sali kominkowej (11m x 6m);
- sali (8m x 12m).
MENU WESELNE
ZESTAW I
210 zł/os.
- rosół z makaronem;
- schabowy z serem i ananasem /40%
- kotlet de volaille/ 40%
- roladka wieprzowa/40%
- udko pieczone/40%
- zestaw surówek (w zależności od pory roku);
- surówka z pekińskiej, marchewki, buraczki, mizeria;
- ziemniaki z wody polane klarowanym masłem;
- kluski śląskie;
- kompot;
- lody z bitą śmietaną i owocami;
- I danie ciepłe:
- filet drobiowy faszerowany , dufinki, surówka z pora;
- II ciepłe danie:
- strogonow lub barszcz czerwony z pasztecikiem,
- III ciepłe danie:
- pieczeń wieprzowa, kluski śląskie, kapusta czerwona;
- barszcz z krokietem;
- Zimna płyta:
- deska wędlin swojskich
- deska mięs pieczonych;
- deska serów,
- śledź w oleju, w śmietanie;
- sałatka jarzynowa, sałatka z kurczaka;
- tymbaliki;
- schab w galarecie;
- sałatka „Niagara”;
- owoce;
- sosy (tatarski, chrzanowy, żurawinowy).
- Napoje (kawa i herbata w termosach, woda z cytryną).
ZESTAW II
250 zł/os.
- rosół z makaronem;
- kotlet schabowy z pieczarkami/40%
- polędwiczki w sosie borowikowym/40%
- zrazy zawijane/40%
- saszetki z indyka faszerowane/40%
- ziemniaki z wody z koperkiem i masłem klarowanym;
- zestaw surówek (w zależności od pory roku);
- mizeria wielowarzywna, buraczki, sałatka pekińska;
- kluski śląskie;
- lody z bitą śmietaną i owocami;
- I danie ciepłe:
- szaszłyki drobiowe z ryżem i sosem czosnkowym;
- II danie ciepłe
- kwaśnica z żeberkiem w chlebku;
- II danie ciepłe:
- bogracz;
- IV danie ciepłe
- barszcz z krokietem.
- Zimna płyta:
- saszetki łososiowe, deska wędlin swojskich, deska mięs pieczonych deska serów;
- sałatka pieczarkowa, sałatka z kurczaka;
- tymbaliki,
- ryba po grecku;
- mix jarzynowy;
- sałatka „Niagara”;
- owoce;
- sosy (tatarski, tzatziki, chrzanowy, żurawinowy).
- Napoje (kawa i herbata w termosach, woda z cytryną).
ZESTAW III
300 zł/os.
- zupa krem z brokułów lub inny z groszkiem ptysiowym;
- kotlet schabowy z pieczarkami/40%
- kieszonki drobiowe nadziewane/40%
- pieczeń wieprzowa z morelą i śliwką/40%
- rolada wieprzowa/40%
- zestaw surówek (surówka z kapusty białej, pekińskiej, selera, marchewki, pora);
- ziemniaki z wody z masłem klarowanym i koperkiem;
- lody z bitą śmietaną owocami i likierem;
- I danie ciepłe:
- karczek zapiekany w sosie chrzanowym;
- kluski śląskie, sałatka z kapusty czerwonej;
- II danie ciepłe:
- żurek wiejski w chlebku;
- III danie ciepłe:
- filet drobiowy nadziewany szparagami, zapiekany w boczku, pączki ziemniaczane, surówka z pora;
- IV danie ciepłe:
- barszcz czerwony z pasztecikiem.
- Zimna płyta:
- befsztyk tatarski;
- deska serów;
- deska wędlin swojskich,
- deska mięs pieczonych;
- śledź po góralsku;
- śledź w śmietanie;
- sałatka grecka;
- sałatka z pieczarek;
- tymbarliki;
- ryba po grecku.
- Stół wiejski:
- szynka wieprzowa z kością;
- wędliny wieprzowe;
- smalec wiejski;
- chleb swojski;
- wyroby swojskie.
- Napoje (kawa i herbata w termosach, woda z cytryną).
ZESTAW IV
350 zł/os.
- zupa krem z brokułów lub inny z groszkiem ptysiowym;
- kotlet schabowy z pieczarkami/40%
- kieszonki drobiowe nadziewane pieczarkami/40%
- rolada wołowa/40%
- devolay/40%
- zestaw surówek (surówka z kapusty białej, pekińskiej, selera, marchewki, pora);
- ziemniaki z wody z masłem klarowanym i koperkiem;
- Deser:
- lody z bitą śmietaną owocami i likierem;
- I danie ciepłe:
- bitki wieprzowe, kluski śląskie, sałatka z kapusty czerwonej;
- II danie ciepłe:
- żurek wiejski w chlebku;
- III danie ciepłe:
- filet z indyka nadziewany szparagami, zapiekany w boczku, pączki ziemniaczane, surówka z pora;
- IV danie ciepłe:
- barszcz czerwony z pasztecikiem.
- Zimna płyta:
- befsztyk tatarski;
- deska serów;
- deska wędlin,
- deska mięs pieczonych;
- śledź po góralsku;
- śledź w śmietanie;
- sałatka grecka;
- sałatka z pieczarek;
- tymbarliki
- ryba po grecku.
- Stół wiejski:
- szynka wieprzowa z kością;
- wędliny wieprzowe;
- smalec wiejski;
- chleb swojski;
- wyroby swojskie.
- Napoje (kawa i herbata w termosach, woda z cytryną).
Nasze potrawy przygotowujemy ze świeżych, naturalnych składników od lokalnych dostawców. Oferujemy także pyszne posiłki wegetariańskie. Możemy się także dopasować do wymogów związanych np. z dietą zalecaną przez lekarza lub wynikającą z przekonań etycznych czy religijnych.