zielone szkoły
Ośrodek Wypoczynkowy „NIAGARA” znajdujący się w Międzybrodziu Żywieckim u stóp słynnej góry Żar i w bliskiej odległości od Jeziora Międzybrodzkiego dysponuje infrastrukturą idealną do organizacji obozów oraz kolonii. Posiada wszelkie niezbędne zgłoszenia i zezwolenia uprawniające do prowadzenia zajęć sportowych.
Baza noclegowa rozlokowana jest w dwóch budynkach oraz w dwóch kategoriach cenowych. W budynku głównym mieszczą się dwu-, trzy- i czteropokojowe pokoje oraz apartamenty.
Doba noclegowa dla młodzieży wynosi:
- 85 zł/os. dla grup przedszkolnych;
- 110 zł/os. dla dzieci ze szkoły podstawowej;
- 125 zł/os. dla młodzieży ze szkoły ponadpodstawowej + kadra
- 140 zł/os. osoby dorosłe (rodzic, kierowca)
- Koszt noclegu na jedną dobę należy powiększyć o 10zł/os.
- Koszt za pokój jednoosobowy należy powiększyć o kwotę niewykorzystanego miejsca za osobodzień.
Cena zawiera nocleg oraz 3 posiłki dziennie.
1 opiekun na 20 uczestników gratis!
W kosztach pobytu oferujemy bezpłatnie:
- ping-pong;
- salkę gimnastyczną;
- sale taneczne;
- dyskoteki;
- basen letni;
- boisko do siatkówki plażowej;
- plac zabaw.
Za dodatkową opłatą w ofercie znajdują się również:
- bilard;
- piłkarzyki;
- rzutki;
- siłownia;
- orlik;
- sala gimnastyczna;
- hala sportowa;
- dwa boiska trawiaste do piłki nożnej;
- sauna rzymsko-fińska;
- kabina parowa biczy szkockich;
- wanna z hydromasażem.
Okolice ośrodka to znakomite miejsce do spędzenia czasu w sposób aktywny. Tuż u stóp góry Żar, kilkaset metrów od Jeziora Międzybrodzkiego i w niedalekiej odległości od słynnych ośrodków, takich jak Szczyrk czy Wisła, na dzieci, młodzież i opiekunów czeka moc atrakcji, zarówno przyrodniczych, jak i kulturalnych, które rozbudzą ciekawość, rozwiną pasje, a przede wszystkim zagwarantują wspaniałą zabawę, która uprzyjemni pobyt i nocleg w Międzybrodziu Żywieckim!
Czytaj więcej o okolicach.
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS
ŚNIADANIE I
Stół szwedzki: parówki na gorąco, płatki z mlekiem, trzy rodzaje wędlin, jajka z majonezem, krem czekoladowy, pasztety, pomidor, sałatka, dżemy, masło, ser biały, zielona sałata, twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo, kawa, herbata (termos).
ŚNIADANIE II
Stół szwedzki: jajecznica na maśle, płatki z mlekiem, trzy rodzaje wędlin, jajka z majonezem, pomidor, sałatka, dżemy, masło, ser biały, zielona sałata, pieczywo, kawa, herbata (termos).
OBIAD I
- krupnik;
- filet drobiowy, ziemniaczki, kapusta pekińska;
- kompot wieloowocowy.
OBIAD II
- rosół z makaronem;
- kotlet schabowy, sałatka, ziemniaczki z koperkiem;
- kompot wieloowocowy.
OBIAD III
- barszcz czerwony zabielany z ziemniakami;
- pulpeciki w sosie koperkowym, ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty;
- kompot wieloowocowy.
OBIAD IV
- zupa ogórkowa z ryżem;
- „czikeny”, ziemniaczki, surówka z marchewki;
- kompot wieloowocowy.
OBIAD V
- zupa cebulowa z grzankami;
- udko pieczone, ziemniaczki, surówka z kapusty włoskiej;
- kompot wieloowocowy.
OBIAD VI
- żurek z ziemniaczkami;
- gołąbki z ryżem;
- kompot wieloowocowy.
OBIAD VII
- kapuśniaczek z ziemniaczkami;
- spaghetti;
- kompot wieloowocowy.
KOLACJA
Stół szwedzki: wędliny, ser żółty, pomidor, sałatka, pasztety, dżemy, masło, pikle, jajko, masło
czekoladowe, ser biały, zielona sałata, herbata (termos), pieczywo.
DANIE NA CIEPŁO I: ziemniaczana zapiekanka.
DANIE NA CIEPŁO II: makaron z musem owocowym
DANIE NA CIEPŁO III: bigos
DANIE NA CIEPŁO IV: pizza makaronowa
DANIE NA CIEPŁO V: racuchy z jabłkami
DANIE NA CIEPŁO VI: naleśniki z serem