Wesela

WESELE W GÓRACH

Ślub oraz wesele to jedne z najważniejszych wydarzeń w życiu człowieka. Każda młoda para oczekuje, że ten dzień i ta noc będą wyjątkowe. Położenie naszego ośrodka, jego infrastruktura, obsługa oraz świeże i smaczne menu zapewniają zarówno nowożeńcom, jak i gościom moc wrażeń.

W przepięknej okolicy warto zrobić sesję zdjęciową. Można wjechać na szczyt góry Żar, skąd rozpościera się panorama Beskidów. Dodatkowo młoda para może wyruszyć w rejs po Jeziorze Żywieckim, co także jest doskonałą okazją do uwiecznienia tych niezapomnianych chwil na przepięknych fotografiach.

Nasza nowo wyremontowana część hotelowa obejmuje pokoje dwuosobowe, segmenty (2+2) z pełnym węzłem sanitarnym oraz apartamenty.

Goście mogą skorzystać z:

  • sali (16m x 12m) przygotowanej w zależności od potrzeb na 100–200 osób z nagłośnieniem;
  • sali restauracyjnej przygotowanej w zależności od potrzeb na 100–200 osób z nagłośnieniem;
  • sali (7m x 6m);
  • sali kominkowej (11m x 6m);
  • sali (8m x 12m).

MENU WESELNE

ZESTAW I 

190 zł/os.

  • rosół z makaronem;
  • schabowy;
  • kotlet de volaille;
  • roladka wieprzowa;
  • udko pieczone;
  • zestaw surówek (w zależności od pory roku);
  • surówka z pekińskiej, marchewki, buraczki, mizeria;
  • ziemniaki z wody polane klarowanym masłem;
  • kluski śląskie;
  • kompot;
  • lody z bitą śmietaną i owocami;
  • filet drobiowy zapiekany z ananasem, dufinki, surówka z pora;
  • strogonow;
  • pieczeń wieprzowa, kluski śląskie, kapusta czerwona;
  • barszcz z krokietem;
  • Zimna płyta:
    • półmisek wędlin, serów, mięs pieczonych;
    • śledź w oleju, w śmietanie;
    • sałatka jarzynowa, sałatka z kurczaka;
    • tymbaliki;
    • schab w galarecie;
    • sałatka „Niagara”;
    • owoce;
    • sosy (tatarski, chrzanowy, żurawinowy).
  • Napoje (kawa i herbata w termosach, woda z cytryną).

ZESTAW II 

220 zł/os.

  • rosół z makaronem;
  • kotlet schabowy;
  • polędwiczki w sosie borowikowym;
  • zrazy zawijane;
  • udko pieczone;
  • ziemniaki z wody z koperkiem i masłem klarowanym;
  • zestaw surówek (w zależności od pory roku);
  • mizeria wielowarzywna, buraczki, sałatka pekińska;
  • kluski śląskie;
  • lody z bitą śmietaną i owocami;
  • szaszłyki drobiowe z ryżem i sosem czosnkowym;
  • kwaśnica z żeberkiem w chlebku;
  • bogracz;
  • schab po królewsku, kopytka, surówka z czerwonej kapusty;
  • barszcz z krokietem.
  • Zimna płyta:
    • saszetki łososiowe, półmisek wędlin, półmisek mięs pieczonych oraz serów;
    • sałatka pieczarkowa, sałatka z kurczaka;
    • tymbaliki,
    • ryba po grecku;
    • mix jarzynowy;
    • sałatka „Niagara”;
    • owoce;
    • sosy (tatarski, tzatziki, chrzanowy, żurawinowy).
  • Napoje (kawa i herbata w termosach, woda z cytryną).

ZESTAW III

270 zł/os.

  • zupa krem z brokułów lub borowikowa z groszkiem ptysiowym;
  • kotlet schabowy;
  • kieszonki drobiowe nadziewane pieczarkami;
  • pieczeń wieprzowa z morelą i śliwką;
  • udko pieczone;
  • bitki wieprzowe;
  • zestaw surówek (surówka z kapusty białej, pekińskiej, selera, marchewki, pora);
  • ziemniaki z wody z masłem klarowanym i koperkiem;
  • lody z bitą śmietaną owocami i likierem;
  • karczek zapiekany w sosie chrzanowym;
  • kluski śląskie, sałatka z kapusty czerwonej;
  • żurek wiejski w chlebku;
  • filet drobiowy nadziewany szparagami, zapiekany w boczku, pączki ziemniaczane, surówka z pora;
  • barszcz czerwony z pasztecikiem.
  • Zimna płyta:
    • befsztyk tatarski;
    • półmisek serów;
    • półmisek wędlin, mięs pieczonych;
    • śledź po góralsku;
    • śledź w śmietanie;
    • sałatka grecka;
    • sałatka z pieczarek;
    • tymbarliki;
    • ryba po grecku.
  • Stół wiejski:
    • szynka wieprzowa z kością;
    • wędliny wieprzowe;
    • smalec wiejski;
    • chleb swojski;
    • wyroby swojskie.
    • Napoje (kawa i herbata w termosach, woda z cytryną).

ZESTAW IV

320 zł/os.

  • zupa krem z brokułów lub borowikowa z groszkiem ptysiowym;
  • kotlet schabowy;
  • kieszonki drobiowe nadziewane pieczarkami;
  • pieczeń z łani z kaszą gryczaną;
  • udko pieczone;
  • bitki wieprzowe;
  • zestaw surówek (surówka z kapusty białej, pekińskiej, selera, marchewki, pora);
  • ziemniaki z wody z masłem klarowanym i koperkiem;
  • lody z bitą śmietaną owocami i likierem;
  • karczek zapiekany w sosie chrzanowym, kluski śląskie, sałatka z kapusty czerwonej;
  • żurek wiejski w chlebku;
  • filet drobiowy nadziewany szparagami, zapiekany w boczku, pączki ziemniaczane, surówka z pora;
  • barszcz czerwony z pasztecikiem.
  • Zimna płyta:
    • befsztyk tatarski;
    • półmisek serów;
    • półmisek wędlin, mięs pieczonych;
    • śledź po góralsku;
    • śledź w śmietanie;
    • sałatka grecka;
    • sałatka z pieczarek;
    • tymbarliki
    • ryba po grecku.
  • Stół wiejski:
    • szynka wieprzowa z kością;
    • wędliny wieprzowe;
    • smalec wiejski;
    • chleb swojski;
    • wyroby swojskie.
  • Napoje (kawa i herbata w termosach, woda z cytryną).

Nasze potrawy przygotowujemy ze świeżych, naturalnych składników od lokalnych dostawców. Oferujemy także pyszne posiłki wegetariańskie. Możemy się także dopasować do wymogów związanych np. z dietą zalecaną przez lekarza lub wynikającą z przekonań etycznych czy religijnych.